Politika

Vučić se sastaje sa stranim liderima na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji: Susreti s Kameronom i Fon der Lajen

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2024

-

12:14

Vučić se sastaje sa stranim liderima na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji: Susreti s Kameronom i Fon der Lajen
Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Harčenkom - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima niz bilateralnih sastanaka u Minhenu, gde je došao povodom bezbednosne konferencije koja se održava u tom gradu.

Prvo se sastao sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom. Vučić je izjavio da je sastanak sa Kameronom bio dobar i veoma koristan, kao i da su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu.

"Govoreći o planovima Srbije za rast u narednim godinama, kao i o organizacjii sajma EXPO 2027, posebno sam naglasio značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva", napisao je Vučić na svom Instagramu "buducnostsrbijeav".

Kako je naveo, oni su razmenili mišljenja o svim važnim akutelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zaopadnog Balkana. 

Sastao se i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sam nakratko razgovarao o važnim regionalnim i svetskim temama po pitanju bezbednosti i spoljne politike. Još jednom sam ponovio čvrstu opredeljenost Srbije za nastavak i ubrzanje svog evropskog puta", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Vučić je na Instagramu naveo i da je imao srdačan susret sa predsedavajućom Veću ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto i da su razgovarali o potencijalima za saradnju, kao i da su potvrdili dobre odnose između Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i dodatne mogućnosti za njihovo dalje jačanje.

U toku poslepodneva Vučić je razgovaro i sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, a predviđen je i susret sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija