Politika

Pokret "Mi - glas iz naroda": Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili pokret

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/02/2024

-

14:21

Pokret "Mi - glas iz naroda": Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili pokret
Pokret "Mi - glas iz naroda": Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili pokret - Copyright Pokret MI – Glas iz naroda

veličina teksta

Aa Aa

Pokret "Mi - Glas iz naroda" saopštio je danas da je u toku procesa preobražaja pokreta "došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva", odnosno grupi od sedam osnivača, kao i da su dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak demonstrativno napustili pokret.

"U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret, a za njim i Aleksandar Pavić“, piše u saopštenju.

Dodaje se da pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku.

"Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača - Siniša Ljepojević, prof. dr Mitar Кovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević“

Navodi se da "pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i da se njegov rad nastavlja bez onih koji su to razbijanje pokušali da izvedu".

"Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta", zaključuje se u saopštenju i dodaje da će tim povodom biti organizovana konferencija za medije sutra u 13 časova.

Pokret je na republickim izborima osvojio 13 poslanickih mandata, a na gradskim šest odborničkih.

Komentari (0)

Srbija