Politika

Vučić nastavio konsultacije o sastavu nove vlade razgovorima sa SVM

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

11:18

Vučić nastavio konsultacije o sastavu nove vlade razgovorima sa SVM
Vučić nastavio konsultacije o sastavu nove vlade razgovorima sa SVM - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o mandataru za sastav nove vlade razgovorima sa predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara.

Vršilac dužnosti predsednika SVM Balint Pastor sa saradnicima, među kojima je i Elvira Kovač, stigao je oko 10:20 u zgradu generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Vučić će posle sastanka sa SVM razgovarati sa predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Vučić će sa njima početi razgovore oko 11:45 sati.

Tanjug/Rade Prelić

 

Predsednik Vučić je u ponedeljak počeo konsultacije razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

U međuvremenu, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je saopštio da će koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije naredne nedelje ići na konsultacije o novom premijeru kod predsednika Aleksandra Vučića, kao i da SPS teži nastavku saradnje sa Srpskom naprednom strankom.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

 

Komentari (0)

Srbija