Politika

Đurđev: Deci je mesto pored svojih roditelja, izričito ne smeju biti delić slagalice zvane specijalni rat protiv Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/03/2024

-

11:49

Đurđev: Deci je mesto pored svojih roditelja, izričito ne smeju biti delić slagalice zvane specijalni rat protiv Srbije
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Slučaj Ane Mihaljice iz Novog Sada, kojoj su privremeno oduzeta deca od strane Centra za socijalni rad nastavlja da intrigira javnost, a politički protivnici novosadske i republičke vlasti iz redova POKS-a ne birajući sredstva u političkoj borbi, za slučaj privremenog oduzimanja dece od strane Centra za socijalni rad, optužili su predsednika Srpske napredne stranke i jednog od najozbiljnijih kandidata za budućeg premijera Srbije Miloša Vučevića.

Reagujući na napad na predsednika SNS bez dokaza, predsednik Srpske lige iz Novog Sada, Aleksandar Đurđev kaže da je Srpska liga protiv oduzimanja dece od roditelja, ali se takođe protive i politizaciji ovako osetljivih pitanja.

"Srpska liga je nedvosmisleno protiv oduzimanja dece od njihovih roditelja, jer znamo da je porodica stub nacije i države  i da bez zdrave i srećne dece nema ni naše budućnosti. Izričito se, međutim, protivimo zloupotrebama dece u političke svrhe, a posebno u cilju vođenja specijalnog rata protiv Srbije koji je u toku i koji je bezočan i brutalan", izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, poslednja u nizu zloupotreba dece Ane Mihaljice, a koja dolazi od strane POKS-a, ne samo da predstavlja izliv najprizemnijeg populizma, već i deo specijalnog rata protiv Srbije u kome se vrši dehumanizacija i satanizacijea njenih političkih funkcionera i institucija.

"Ovoga puta, ne slučajno, ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević proglašava se krivim za otimanje dece, paušalno, brutalno i bez ikakvih osnova, a sa ciljem degradacije njegove ličnosti, jer peta i šesta kolona znaju dobro da je upravo Vučević najozbiljniji kandidat za mesto premijera Srbije", napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podvukao je da država mora uvesti stroge mehanizme kontrole i nadgledanja oduzimanja dece od roditelja i da savremeno doba zahteva nemilosrdnu borbu protiv dezinformacija i propagande koje se plasiraju preko Interneta i mas medija.

"U suprotnom, dobronamerni srpski narod i svi građani Srbije mogu posumnjati u pravičnost institucija svoje zemlje, može doći do trajnog narušavanja veze između naroda i države, te do erozije nacionalne bezbednosti, sloge i jedinstva. Sasvim suprotno nečovečnim insinuacijama POKS-a i njima sličnih, upravo bi Vučević, kao čovek domaćin, roditelj, suprug i vernik, na mestu premijera štitio i našu decu i roditelje i državu od svih mogućih zloupotreba", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija