Politika

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit u četvrtak se u Beogradu sastaje sa Vučićem

Komentari

Autor: Fonet

03/04/2024

-

21:00

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit u četvrtak se u Beogradu sastaje sa Vučićem
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit u četvrtak se u Beogradu sastaje sa Vučićem - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit najavio je danas da će u četvrtak doći u Beograd i sastati se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Srbija ima važnu ulogu kao susedna zemlja BiH i treba zajedno da radimo na daljem razvoju i evropskom putu BiH", rekao je Šmit za sarajevski program televizije N1.

Upitan o Vučićevoj najavi da će ga pitati koju odredbu Dejtonskog sporazuma o državnoj imovini je prekršio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, Šmit je rekao da smatra da je dobro razmisliti o svemu i razgovarati svemu što je aktuelno.

"Ponekad čujem iz Banjaluke dugačke govore da je Šmit nametnuo izborni zakon i da će nametnuti zakon o državnoj imovini, ali ja ću samo pomoći da se dođe do rešenja o tome. Ako ne radimo na tom pitanju, nećemo imati investicije u ovoj zemlji. Državna imovina ne treba da uliva nikome strah da ću ja ili neko drugi uzimati nešto od nekoga", rekao je Šmit.

On je istakao da imovinu treba dati onima koji imaju mogućnost da unaprede stanje u zemlji i dodao da su Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija tražile rešenje za državnu imovinu kroz svoje zakonodavstvo, a da samo BiH to nije rešila.

"Ja ne znam šta će me Vučić pitati, ali ako pitanje bude gde se krši Dejtonski sporazum, odgovor je definitivno da država ima pravo da odluči šta je državna imovina", kazao je Šmit. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija