Politika

SSP: U Kaću fizički napadnuti predsednik i potpredsednica novosadskog odbora SSP-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/04/2024

-

14:52

SSP: U Kaću fizički napadnuti predsednik i potpredsednica novosadskog odbora SSP-a
SSP: U Kaću fizički napadnuti predsednik i potpredsednica novosadskog odbora SSP-a - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa


Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da su danas oko 13 časova tokom akcije SSP u Kaću kod Novog Sada brutalno fizički napadnuti predsednik i potpredsednica novosadskog odbora SSP, Vladimir Vrsajkov i Mara Puškaš.

"Oboreni su na zemlju i šutirani, da bi im napadači oduzeli flajere koje su delili. Vrsajkova su dvojica muškaraca, nakon obaranja na zemlju, nastavila da šutiraju po glavi i telu i zadala mu vidljive telesne povrede", naveo je SSP u saopštenju za javnost.

Oni su trenutno u policiji radi davanja iskaza, navodi se u saopštenju i dodaje da će se Novom Sadu u 17 sati obratiti na konferenciji za novinare.

Narodni pokret Srbije (NPS) najoštrije je osudio današnji napad na članove SSP-a.

"Današnji brutalan fizički napad na kolege iz opozicije samo je pokazatelj da živimo u društvu u kom je fizički obračun sa političkim neistomišljenicima postao sve učestalija pojava, a da nasilje vreba na svakom koraku”, rekao je danas potpredsednik i narodni poslanik NPS Borislav Novaković.

Novaković je pozvao policiju i nadležne institucije da ovom slučaju pristupe odgovorno, da pronađu odgovorne nasilnike, te da se oni procesuiraju, kako bismo konačno prestali nasilje da tolerišemo kao nešto normalno u našem društvu.

Komentari (0)

Srbija