Politika

Brnabić i ministri čestitali Ramazanski bajram građanima islamske veroispovesti

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2024

-

11:38

Brnabić i ministri čestitali Ramazanski bajram građanima islamske veroispovesti
Brnabić i ministri čestitali Ramazanski bajram građanima islamske veroispovesti - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti, Rijasetu Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Ramazanskog Bajrama, sa željom da ga proslavite u zdravlju i radosti, okupljeni sa svojim najbližima", poručila je Brnabić, navodi se u saopštenju pres službe Narodne Skupštine.

Istovremeno, ona je poželela da u vremenu velikih izazova, ovaj veliki praznik donese i očuva porodični sklad, sreću i mir i podsetila da su zajedništvo, međusobno uvažavanje i razumevanje, ključni za stvaranje bolje budućnosti.

"Bajram šerif mubarek olsun!", navodi se u čestitki Brnabić.

Ministri čestitali Ramazanski bajram, poželeli sreću i blagostanje

Ministri u Vladi Srbije čestitali su danas Ramazanski bajram predstavnicima islamske zajednice i svim vernicima islamske veroispovesti sa željom da praznik donese sreću i blagostanje. Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je reis-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Nedžmedinu Saćipiju, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim vernicima islamske veroispovesti Ramazanski bajram, sa željom da svima donese sreću i blagostanje.

Kisić je u čestitki navela da taj veliki praznik treba da podseti da su zajedništvo, međusobna tolerancija i sloga vrednosti na kojima svako društvo treba da počiva, bez obzira na različitosti, koje su istinsko bogatstvo naše zemlje.

"U ime Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i u svoje lično ime želim da ovaj praznik provedete u krugu svojih najmilijih, u duhu tradicije i običaja i da zdravlje i radost svakoga dana, budu glavne vodilje vama i vašim porodicama", navela je Kisić.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović čestitao je Ramazanski bajram svim pripadnicima islamske veroispovesti.

"Želim vam da ovaj praznik provedete u sreći i blagostanju, okruženi svojim porodicama i najmilijima. Ispunjeni međusobnom podrškom i razumevanjem neka nas bajramski dani podsete na značaj tolerancije i poštovanje različitosti koje obogaćuju naše društvo", poručio je Jovanović u čestitki.

Praznik je čestitala i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i poželela da on bude podsticaj na međusobno poštovanje i razumevanje.

"Želim vam da ovaj praznik proslavite u zdravlju i radosti", navela je ona.

Čestitke je uputio i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Aleksandar Marković, koji je poželeo da praznik ljudima podari mudrost da odgovore na sve izazove koje donosi vreme u kojem živimo.

"Neka nas ovi praznični dani podsete na vrednosti solidarnosti, razumevanja i međusobnog uvažavanja. Naše različitosti nisu naše mane, već predstavljaju naše prednosti i bogatstvo koje treba i dalje da negujemo i zato verujem da ćemo svi zajedno nastaviti da doprinosimo napretku celog našeg društva", rekao je on.

Komentari (0)

Srbija