Politika

Đurđev: Odbrana zemlje i njena energetika neraskidivo povezani, saradnja Univerziteta odbrane i NIS-a od velikog značaja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/04/2024

-

13:41

Đurđev: Odbrana zemlje i njena energetika neraskidivo povezani, saradnja Univerziteta odbrane i NIS-a od velikog značaja
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev je izjavio da je veoma važno da u vreme dramatično povećanih bezbednosnih izazova na regionalnom i globalnom planu umrežimo sve naše institucije sa ciljem odbrane zemlje. 

"Shodno tome, pozdravljamo energiju, trud i viziju koju je ministar odbrane Miloš Vučević uložio kako bi Univerzitet odbrane i NIS potpisali Memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja", izjavio je Đurđev. 

On je, kao čovek koji dolazi i iz sfere energetike i iz sfere politike, ukazao na značaj energetskog suvereniteta u savremenim geopolitičkim uslovima. 

"Energenti su ti koji pokreću sve, celokupnu privredu, ali i predstavljaju i važnu kariku u lancu funkcionisanja sistema odbrane zemlje. Zato je potpisivanje ovog memoranduma dragoceno, jer i NIS i Univerzitet odbrane predstavljaju vrhunske institucije, svaka u svojoj oblasti", podvukao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige uveren je da će Miloš Vučević i ubuduće, kao premijer Srbije, dodatno raditi u interesu povezivanja energetike, nauke i odbrane. 

"To je put kojim moramo ići, jer ko ne bude imao snažnu vojsku i stabilne energetske rezerve, taj neće imati šta da traži u međunarodnoj areni", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija