Politika

Dačić sa direktorom ODIHR-a: Sagovornici istakli zadovoljstvo saradnjom

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

13:30

Dačić sa direktorom ODIHR-a: Sagovornici istakli zadovoljstvo saradnjom
E-Stock/Dušan Milenković - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem, koji je naveo da ODIHR ceni otvorenost Srbije za saradnju i spremnost da se preporuke iz finalnog izveštaja o izborima održanim u decembru sprovedu na najbolji način.

Dačić je konstatovao odličnu saradnju Srbije sa Kancelarijom i izrazio nadu da će ODIHR doprineti da se predstojeći lokalni izbori održe u atmosferi poverenja i kredibiliteta izbornog procesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dvojica sagovornika istakla su zadovoljstvo saradnjom koja pruža efikasnu pomoć i podršku u unapređenju izbornog procesa, jačanju demokratskih institucija i sprovođenju reformi u oblastima koje su prioritetne za Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je izrazio zahvalnost za učešće posmatrača ODIHR na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, 17. decembra 2023. godine, čije su prisustvo i ekspertska podrška, kako je rekao, odigrali ključnu ulogu u negovanju atmosfere poverenja i kredibiliteta izbornog procesa i izrazio očekivanje da će to biti slučaj i sa predstojećim beogradskim izborima.

Mekači je istakao blisku i odličnu saradnju sa nadležnim institucijama u Srbiji, koja je intenzivirana nakon okončanja izbornog procesa.

Dodao je da ODIHR ceni otvorenost Srbije za saradnju i spremnost da se preporuke iz finalnog izveštaja sprovedu na najbolji način, dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Komentari (0)

Srbija