Politika

POKS: Prvi uslov o pročišćenom biračkom spisku mora biti ispunjen

Komentari

Autor: Fonet

21/04/2024

-

12:30

POKS: Prvi uslov o pročišćenom biračkom spisku mora biti ispunjen
POKS: Prvi uslov o pročišćenom biračkom spisku mora biti ispunjen - Copyright Printskrin/Youtube/Plus Online

veličina teksta

Aa Aa

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) upozorio je danas da nejedinstvo opozicije u stavu oko izlaska ili neizlaska na izbore znači poraz obe strane i predložio da obe strane koalicije Srbija protiv nasija, kao i ostatak opozicije, donesu odluku o uslovnom izlasku na izbore do 18. maja,kada je poslednji dan za povlačenje već predate izborne liste.

Predsednik Izvršnog odbora POKS Nenad Tomašević je, obrazlažući taj predlog, rekao da dan ranije, odnosno 17. maja opozicija zajedno treba da proceni da li je komisija za kontrolu verodostojnosti biračkog spiska izbacila glasače sa lažnim prebivalištima ili nije i na osnovu toga da se donese konačna zajednička i jedinstvena odluka o povlačenju svih izbornih lista opozicije ili učešću na izborima 2. juna.

"Predlažemo da ovlašćeno lice za predaju izborne liste SPN i njeno eventualno povlačenje zajedno sa ostalima iz opozicije bude zadužena nestranačka ličnost iz ProGlasa oko koje se usaglase obe strane", naveo je Tomašević u pisanoj izjavi.

On je naveo da ono što je zajedničko i ne sme biti predmet spora u opoziciji je da prvi uslov - pročišćen birački spisak - mora biti ispunjen, odnosno da se onemogući više desetina hiljada lažnih glasača sa fiktivnim adresama prebivališta da glasaju i utiču na rezultate izbora u Beogradu i drugim gradovima.

"Suštinski je važno da opozicija ima jedinstven stav o izlasku ili ne izlasku na izbore i na tome moramo svi raditi posvećeno i odgovorno i učiniti ustupke i kompromise", poručio je Tomašević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija