Politika

Vučić i Vučević u Malom Orašju i Duboni: Država neće dozvoliti zločin bez kazne

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2024

-

08:57

Vučić i Vučević u Malom Orašju i Duboni: Država neće dozvoliti zločin bez kazne
FoNet/Ana Paunković - Copyright FoNet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je danas cveće u spomen-parku u Malom Orašju na mestu ubistva Nemanje Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića, Nikole Milića i Petra Mitrovića.

"Sa najdubljim pijetetom odajem poštu nevinim žrtvama bezumnog pohoda koji je iza sebe ostavio očaj, tugu i pustoš. Kao roditelj, osećam ogroman bol zbog izgubljenih života i delim patnju porodica koje su ostale bez najvrednijeg blaga, bez svoje dece. Kao predsednik, obećavam da država neće dozvoliti zločin bez kazne, pobedu zla nad pravdom i zverstva nad čovečnošću. Neka počivaju u miru", napisao je predsednik Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

On je potom položio cveće na mestu ubistva Kristine i Milana Panića i Dalibora Todorovića u selu Dubona.

"Zajedno sa predsednikom Vlade Milošom Vučevićem polažem cveće na mestu na kojem su surovo prekinuti životi Milana, Kristine i Dalibora, a sa njima i sva radost i nadanja njihovih roditelja. Kuće ugašene i zavijene u crno, delo su zla koje nije znalo ni za milost, ni za stid, ni za ljubav", napisao je predsednik Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Predsednik je istakao da je i taj zločin ostavio "duboku ranu na duši cele Srbije, koja i danas stoji nema pred užasom koji nas je sve zadesio, ali i ujedinio sve dobre ljude naše zemlje u nameri da se svim snagama izborimo za društvo u kojem se ovakva tragedija ne sme ponoviti".

"Neka počivaju u miru", naveo je Vučić.

U Duboni i Malom Orašju je i premijer Srbije Miloš Vučević.

"Danas, na Veliku subotu, navršilo se tačno godinu dana od masakra u Malom Orašju i Duboni. U Duboni su ubijeni Milan, Kristina i Dalibor. Zatim su, iz ruku istog ubice, u Malom Orašju hicima ustreljeni Nemanja, Lazar, Marko, Aleksandar i Nikola. Srbija vas, deco, nikad neće prežaliti", napisao je Vučević na svojoj Instagram stranici.

U selima Malo Orašje i Dubona 4. maja pre godinu dana ubijeno je devetoro, a ranjeno 12, uglavnom mladih ljudi.

Narednog dana uhapšen je osumnjičeni za masovno ubistvo Uroš B. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija