Politika

Opoziciona koalicija iz Požege zahteva hitnu sednicu zbog požara na deponiji "Duboko": "Proveriti kvalitet vazduha"

Komentari

Autor: FoNet

12/05/2024

-

11:39

Opoziciona koalicija iz Požege zahteva hitnu sednicu zbog požara na deponiji "Duboko": "Proveriti kvalitet vazduha"
Opoziciona koalicija iz Požege zahteva hitnu sednicu zbog požara na deponiji "Duboko": "Proveriti kvalitet vazduha" - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Koalicije "Požega protiv nasilja" i "NADA za Požegu" podnele su zahtev za hitnu sednicu Skupštine opštine Požega povodom ekološke i zdravstvene situacije u kojoj se našla ta opština nakon požara na deponiji "Duboko" na teritoriji Užica, saopšteno je danas.

Zatraženo je da sednici Skupštine opštine Požega prisustvuju direktor JKP "Duboko" iz Užica, direktor JKP "Naš dom" u Požegi, kao i ekološki inspektor.

Požar na deponiji "Duboko", kako podsećaju koalicije "Požega protiv nasilja" i "NADA za Požegu" izbio je 3. maja, a i dalje nije ugašen do kraja, pri čemu sagorevanje raznovrsnog otpada predstavlja ozbiljnu ekološku i zdravstvenu opasnost za taj kraj.

Deponija se nalazi na teritoriji Užica, ali JKP "Duboko", koje je održava, odgovara za svoj rad pred više opština i gradova Zlatiborskog i Moravičkog okruga, budući da je reč o projektu regionalnog karaktera.

Izveštaj o radu u 2023. godini predstavili su na prethodnoj sednici SO Požega predstavnici tog javnog preduzeća.

Koalicije "Požega protiv nasilja" i "NADA za Požegu" zatražile su i nezavisno merenje kvaliteta vazduha umesto konstantnih uveravanja da je sve u redu.

"Umesto umanjenja 'političke štete', pozivamo lokalne vlasti da obaveste građane o potencijalnim opasnostima po zdravlje i poželjnom ponašanju u cilju smanjenja izlaganja riziku", saopštile su koalicije "Požega protiv nasilja" i "NADA za Požegu".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija