Politika

Vučević ispred Palate Srbije dočekao predsednika Vlade Republike Gabon

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

10:45

Vučević ispred Palate Srbije dočekao predsednika Vlade Republike Gabon
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Miloš Vučević dočekao je danas ispred Palate Srbija predsednika Vlade Repubilke Gabon Rejmonda Ndonga Simu, uz intoniranje himne dve države i postavljenu gardu Vojske Srbije.

Vučević će sa kolegom iz te afričke države imati tet-a-tet sastanak, posle čega će uslediti plenarni sastanak dveju delegacija.

U Palatu Srbija su, između ostalih, došli ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar za javna ulaganja Darko Glišić, ministar kulture Nikola Selaković i ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović.

Očekuje se da bude potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sporta, kao i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane, a posle toga i zajednička izjava za medije Miloša Vučevića i Rejmonda Ndonge Sime.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Predsednik Vlade Republike Gabon jutros je doputovao u Beograd gde ga je na aerodromu Nikola Tesla dočekao ministar Selaković.

Grad je u čast dolaska premijera zemlje koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova, okićen zeleno-žuto-plavim zastavama te afričke države.

Odnosi Srbije i Gabona tradicionalno su bliski i zvaničnici obe zemlje zalažu se za jačanje saradnje, posebno na privrednom i kulturno-prosvetnom planu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija