Politika

Vučević se upisao u knjigu žalosti povodom pogibije Raisija: "Verujem da ćete prebroditi ove teške dane"

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2024

-

16:31

Vučević se upisao u knjigu žalosti povodom pogibije Raisija: "Verujem da ćete prebroditi ove teške dane"
Vučević se upisao u knjigu žalosti povodom pogibije Raisija: "Verujem da ćete prebroditi ove teške dane" - Copyright Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Miloš Vučević upisao se danas u knjigu žalosti, koja je postavljena u iransku ambasadu u Beogradu povodom pogibije iranskog predsednika Ebrahima Raisija i tom prilikom je poručio iranskom narodu da će u Srbiji uvek imati iskrenog prijatelja. 

"Izražavam duboko saučešće u bolu iranskom narodu, povodom tragične pogibije vašeg predsednika i drugih rukovodilaca Islamske Republike Iran. Verujem da ćete prebroditi ove teške dane, a u Srbiji i meni lično uvek imate iskrene prijatelje", naveo je Vučević na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Knjiga žalosti u Ambasadi Irana povodom pogibije iranskog predsenika Ebrahima Raisija i drugih zvaničnika biće otvorena do petka.

Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Ambasada Irana saopštila je da je knjigu otvorila u nedelju, a da će svi zainteresovani moći da se upišu u navedenom roku u zgradi Ambasade na adresi Mihaila Mike Jankovića 3, od 10 do 15 časova.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i još šest zvaničnika i članova posade, poginuli su u nedelju u padu helikoptera na severozapadu Irana.

Iranski predsednik sahranjen je danas u Svetilištu Imama Reze u Mašhadu, najsvetijem mestu za šiitske muslimane u Iranu. Sahrani u rodnom gradu Raisija je, prema rečima gradonačelnika Mohamadreze Kalandara Šarifa, prisustvovalo oko tri miliona ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija