Politika

Stamenkovski: Deklaracija Srbije i Republike Srpske predstavlja najvažnije nacionalne ciljeve

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2024

-

17:19

Stamenkovski: Deklaracija Srbije i Republike Srpske predstavlja najvažnije nacionalne ciljeve
Stamenkovski: Deklaracija Srbije i Republike Srpske predstavlja najvažnije nacionalne ciljeve - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski poručila je da je deklaracija o zajedničkoj budućnosti Srbije i Srpske postavlja najvažnije nacionalne ciljeve srpskog naroda u 21. veku.

Đurđević Stamenkovski je istakla da dokument, usvojen na Svesrpskom saboru, predstavlja temelj nove epohe u procesima strateškog povezivanja Beograda i Banjaluke, čiji će se značaj bolje sagledati u vremenu koje dolazi, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarka dodaje da su Kosovo i Metohija u središtu deklaracije definisani kao neotuđivi deo Republike Srbije.

Očuvanje Kosova i Metohije je zajednički nacionalni zadatak Srbije i Srpske. Kosovski zavet je ugaoni kamen našeg identiteta, kazala je ministarka, navodeći da se u tekstu deklaracije insistira na punom izvršenju Rezolucije 1244.

Đurđević Stamenkovski ističe da se u deklaraciji Svesrpskog sabora ističe i očuvanje tradicionalnih i porodičnih vrednosti.

"Naš cilj je da nas ima, da nas bude - sa obe strane Drine. I da naše jedinstvo niko ne može da poruši", zaključuje ministarka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija