Politika

Slovenačka policija otkrila grupu koja je krijumčarila migrante iz Bosne i Hercegovine do Italije

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

12:30

Slovenačka policija otkrila grupu koja je krijumčarila migrante iz Bosne i Hercegovine do Italije
Slovenačka policija otkrila grupu koja je krijumčarila migrante iz Bosne i Hercegovine do Italije - Copyright AP/Uncredited

veličina teksta

Aa Aa

Slovenačka policija razotkrila je kriminalni lanac koji je krijumčario migrante iz Bosne i Hercegovine (BiH) preko Hrvatske i Slovenije, do Italije, saopštila je danas policija u Kopru.

Grupu su činila četiri Slovenca, jedna osoba sa Kosova i Metohije i jedna iz BiH, prenosi STA.

Istraga slovenačke, italijanske i hrvatske policije, koja je završena 4. avgusta, pokazala je da je grupa pokušala da prokrijumčari ili je uspešno prokrijumčarila najmanje 17 državljana Bangladeša, Iraka, Irana i Avganistana u Italiju preko Slovenije.

Članovi bande, starosti između 20 i 43 godine, koristili su iznajmljene kombije kako bi prebacili migrante i davali im hranu, pića i novu odeću.

Policija procenjuje da je grupa zaradila između 68.000 i 85.000 evra, ali je dodala da je tačnu sumu teško odrediti.

Cena krijumčarenja od BiH do Italije je između 4.000 i 5.000 evra po osobi, a cena transporta od hrvatske granice, preko Slovenije, do Italije je oko 350 evra po osobi.

U prvih sedam meseci ove godine, slovenačka policija je zabeležila 4.495 ilegalnih graničnih prelaza, što je manje za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija