Politika

Pomoćnik ministra Boris Milićević objavio da je napadnut: "Neko je hteo da me izbode"

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2021

-

16:52

Pomoćnik ministra Boris Milićević objavio da je napadnut: "Neko je hteo da me izbode"
Pomoćnik ministra Boris Milićević objavio da je napadnut: "Neko je hteo da me izbode" - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Boris Milićević objavio je da je u nedelju uveče napadnut na Novom Beogradu. Kako je naveo, njega je nepoznati muškarac gađao predmetom i jurio ga sa nožem u ruci.


"Muškarac me je jurio sinoć da me izbode nožem", objavio je Milićević na Tviteru.

On se zahvalio novobeogradskoj policiji što je brzo uhvatila počinioca, kao i komšijama koje su im pomogle.

Milićević je objavio i policijski zapisnik, u kojem je naveo da je do napada došlo dok je šetao psa u da je tada primetio nepoznatog muškarca, koji ga je gađao nekim predmetom, a kasnije izvukao nož i pretio mu da će da ga zakolje, vređajući ga na osnovu seksualnog opredeljenja.

Potom je, kako je dodao, muškarac krenuo "sa nožem u ruci" ka njemu, a on je počeo da beži, ali je muškarac nastavio da ga juri i preti mu.


Milićević je dodao da je na kraju uspeo da pobegne i uđe u svoju zgradu i opisao je detaljno kako je napadač izgledao.

Podsetimo, Milićević je javnosti poznat kao LGBT aktivista i prvi deklarisani homoseksualac u Skupštini Srbije.

Ministarstvo osudilo napad

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog najoštrije je osudilo napad na v.d. pomoćnika ministra Borisa Milićevića.

Ministarstvo pozdravlja brzu reakciju nadležnih organa u procesuiranju lica odgovornog za ovaj napad i poručuje da će nastaviti da se bori protiv svake vrste nasilja i za vladavinu prava kojom se nasilnici kažnjavaju, a žrtve štite.


 

Komentari (0)

Srbija