Politika

Mali odgovorio Nikeziću: Ponosno posmatram napredak Beograda na vodi, ne znam odakle te cifre

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

13:59

Mali odgovorio Nikeziću: Ponosno posmatram napredak Beograda na vodi, ne znam odakle te cifre
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Beograd na vodi je najveće gradilište u regionu i to na zemljištu koje je nekada bilo bezvredno i sa ponosom posmatramo napredak radova, naveo je danas ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali u pisanom odgovoru predsedniku odbora za finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušanu Nikeziću.


Mali navodi da na gradilištu Beograda na vodi trenutno radi 2.300 radnika, te da je taj projekat pokrenuo građevinsku industriju Srbije.

On je objavio da je, prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu, ukupna poslovna imovina za sve tri kompanije - Beograd na vodi d.o.o, BW Kula d.o.o. i BW Galerija d.o.o. iznosi više od 700 miliona evra.

Dodao je da je ta imovina samo u 2020. godini uvećana za skoro 200 miliona evra.

"Ovo je potpuno nova vrednost koja je stvorena i koja ostaje građanima Beograda i Srbije", naveo je Mali.

Odgovarajući na Nikezićeve navode da je država u Beograd na vodi uložila dve milijarde evra, Mali je istakao da mu nije jasno odakle se izvlače te cifre, i ocenio da se radi o pokušaju da se obmane javnost iznošenjem bezočnih laži.

"Prihodi u 2021. godini više od 140 miliona"

Dodao je da bi Nikezić trebalo da zna da se kod ovako velikih projekata, gde osnovni prihod dolazi od prodaje nekretnina, prvo ulaže novac u izgradnju infrastrukture, nakon čega dolaze i prihodi, koji se zatim povećavaju iz godine u godinu.


"Upravo zato smo ponosni, jer je nedavno prodat 3.000. stan. Kada je reč o prihodima, oni će 2021. godine iznositi više od 140 miliona evra, dok je očekivana dobit više od 25 miliona evra", rekao je Mali.

Kako je naveo, država je uložila u ovaj projekat, jer Beograd zaslužuje da se pozicionira na mapu prestižnih evropskih lokacija.

Naveo je da je predsednik SSP Dragan Ðilas dok je bio gradonačelnik Beograda 2013. godine podržavao izgradnju Beograda na vodi.

"Izgubio je vlast, a time i priliku da zgrne još koji milion ili milijardu, po starom dobrom običaju", poručio je Mali.

Dodao je da se Ðilasu mora priznati da je dobro procenio značaj Beograda na vodi u budućnosti.

On je istakao da Beograd više nije ono mesto kojim je "Ðilas sa svojom kamarilom vladao", niti grad gde se "troše milioni na besmislice poput Pazl grada ili lažne replike Terazija".

Ocenio je da su građani Srbije odavno "prepoznali njihove prljave namere, posebno u unesrećivanju naroda" i zaključio da "imaju prljavu maštu ukrštenu sa neskrivenom ljubomorom".

Komentari (0)

Srbija