Politika

Tepić o odluci tužilaštva u slučaju Palma: Sraman i opasan postupak

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2021

-

23:50

Tepić o odluci tužilaštva u slučaju Palma: Sraman i opasan postupak
Tepić o odluci tužilaštva u slučaju Palma: Sraman i opasan postupak - Copyright Tanjug/ Tanja Valic

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je, reagujući na odluku Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu koje je utvrdilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, da je reč o taktiziranju tužilaštva do novih izbora.


Tepić u saopštenju kao argument za svoju ocenu navodi formulaciju tužilaštva da "za sada" nema osnova sumnje. Ona takođe tvrdi da će reizbor Zagorke Dolovac za prvog tužioca Srbije, osim ovog, obeležiti i, prema njenom mišljenju, krnja optužnica protiv članova klana Veljka Belivuka zbog obuhvata zločina tek od 2019. godine, saopšteno je iz SSP.

Tepić tvrdi da tužilaštvo, kada je reč o slučaju u Jagodini, nije objavilo da nikada nije ponudilo zaštitu poznatim svedocima i da nije ni pokušalo da doprinese da njihovi identiteti i izjave imaju maksimalnu tajnost, kao ni to da je ceo postupak pokrenut tek po zahtevu Dragana Markovića Palme, a ne tužilaštva po službenoj dužnosti.

Ona smatra da je takav postupak tužilaštva sraman i opasan i ocenjuje da to predstavlja još jedan dokaz da građanima jedino preostaje da sami sprovode istražne i dokazne radnje.

"To ćemo i činiti, javno i neprestano", dodaje Tepićeva u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija