Politika

Jeremić: Fer i slobodni izbori nisu na vidiku

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

10/09/2021

-

18:45

Jeremić: Fer i slobodni izbori nisu na vidiku
Jeremić: Fer i slobodni izbori nisu na vidiku - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da fer i slobodni izbori nisu na vidiku, ali da “stvar još ne bi trebalo preseći“, okrenuti glavu i preduzeti radikalne korake.

Jeremić je na konferenciji za novinare u Kragujevcu rekao da je potrebno sačuvati strpljenje i još jednom pokušati da se mirnim putem dođe do poboljšanja izbornih uslova, koliko god to danas izgledalo malo verovatno.

"Još nije došlo vreme da se preduzmu radikalni koraci, ali nije isključeno da će do toga morati da dođe. Narodna stranka još nije odlučila da li će izaći na izbore, ali bi u slučaju učestvovanja na izborima najsnažnija poruka građanima, kojima je svega preko glave, bila da opozicija nastupi jedinstveno“, rekao je Jeremić, saopšteno je iz Narodne stranke.

"Tada ima šanse da se stvar promeni, a kada ima šanse ima i nade. Kada ima nade i ima i energije, a kada ima energije, tada je sve moguće. Nadam se da će ipak biti uspostavljeni koliko-toliko pristojni uslovi za održavanje izbora”, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su mnogi iz opozicije razočarani ponudom evropskih posrednika, ali da on nije, jer na osnovu svog diplomatskog iskustva nije ni gajio neka naročita očekivanja, i dodao da će Predsedništvo Narodne stranke danas u Kragujevcu odlučiti o sledećim koracima u dijalogu.

Narodna stranka odbacila dokument evroparlamentaraca

Predsedništvo Narodne stranke (NS) odlučilo je na sednici u Kragujevcu da odbaci dokument posrednika Evropskog parlamenta u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima, saopšteno je na zvaničnom sajtu te stranke.

Narodna stranka ostaje pri zahtevima iz platforme koju je ranije dostavila evropskim posrednicima, a u kojoj su izneti konkretni predlozi za poboljšanje izbornih uslova, saopšteno je iz NS.

Dodaje se da Narodna stranka ostaje privržena naporima da se kroz dijalog izađe iz ustavne i političke krize u koju je Srbiju, kako tvrde iz te partije, "uveo režim Aleksandra Vučića".

''Konkretni predlozi će ponovo biti dostavljeni evropskim posrednicima, nakon konsultacija sa partnerima iz prošlogodišnjeg bojkota'', navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija