Politika

Aleksandar Jovanović Ćuta: Još razmišljamo da li bi mogli da uđemo u priču koja se zove izbori

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2021

-

16:20

Aleksandar Jovanović Ćuta: Još razmišljamo da li bi mogli da uđemo u priču koja se zove izbori
Aleksandar Jovanović Ćuta: Još razmišljamo da li bi mogli da uđemo u priču koja se zove izbori - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ekološki pokreti koji su organizovali protest "Ustanak za opstanak" još nisu doneli odluku da li će učestvovati na izborima, kaže Aleksandar Jovanović Ćuta, ekološki aktivista.

"Još razmišljamo na koji način i da li bi uopšte mogli da uđemo u tu priču koja se zove izbori. Bićete obavešteni kada budemo odlučili, još ne znamo, ali i te kako razmišljamo", istakao je Jovanović.

On je gostujući u Uranku na K1 TV rekao da se njegov i ostali ekološki pokreti, koji su se okupili na protestu, nikada nisu bavili politikom.

"Niko nas nije učio kako da branimo reke, a kamoli kako se osniva politička stranka. Još razmišljamo. Ideja su beogradski izbori, mi nemamo nikakvu infrastrukturu, nemamo finansije, nemamo odbore", objasnio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, sve akcije se finansiraju gotovo uvek iz dobrovoljnih priloga.

"To su 99 odsto lične donacije od naših građana i simpatizera. Tako se mi finansiramo", naveo je Jovanović.

Na pitanje da li je poštenije da prvo uđe u politiku, a potom organizuje skupove, Jovanović je naglasio da odbija da se izjašnjava na tu temu dok se ne donese konačna odluka.

"Mi smo u procesu formiranja ekipe koja je okupila jedan broj ljudi i razmišljamo da li smo mi uopšte sposobni za to. Ući u politiku, to znači da te Vučić sa jedne strane optužuje da radiš za Ðilasa, a Vuk Jeremić da radiš za Vučića", izjavio je Jovanović.

Komentari (0)

Srbija