Izbori 2022

Klačar za Euronews Srbija: Veoma male šanse da dođe do kompromisa u međustranačkom dijalogu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2021

-

16:37

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Bojan Klačar iz Cesida rekao je za Euronews Srbija da je potez dela opozicionih stranaka da napuste dijalog umanjio mogućnost da dođe do kompromisnog rešenja.

On je rekao da ukoliko ne dođe do kompromisa, za koji su, kako navodi, šanse veoma male, može doći do druge faze političkog života koji bi podrazumevao ili izlazak na izbore bez potpisanog sporazuma ili bojkot izbora koji bi uključivao i proteste.

"Čeka nas teška izborna kampanja, praćena starim problemmima i velikim jazom između vladajuće partije i opozicije", rekao je Klačar.

On je dodao da je bilo realistično očekivati neku vrstu sporazuma, jer je dokument EP dao dobru polaznu osnovu, kao i da i SNS i opozicija imaju politički inters da do sporazuma dođe.

"Radi se o ljudima koji zavređuju poverenje obe strane, ali je ovo dijalog koji sadrži puno toga što se može nazvati pregovorima. Opozicija i te kako razmišlja o onome što se dešava van sali i moguće je da će izaći na izbore ako smatraju da je to politički opravdano", zaključio je Klačar.

Podsetimo, na međustranaškom dijalogu uz posredstvo evroparlamentaraca vladajuća koalicija je iznela stav da će parlamentarni i predsednički izbori biti održani 3. aprila i da neće biti razdvajanja. Posle prvog dela sastanaka Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret napustili razgovore jer smatraju da ništa ne može da se postigne.

Funkcioner SNS-a Vladimir Orlić smatra da se može doći do nekog dogovora, ne računajući one, kako je naveo, "koji su došli da bi otišli".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town