Politika

Obradović: Dveri nisu protiv vakcinacije, ali ona mora biti dobrovoljna

Komentari

Autor: FoNet

29/09/2021

-

11:37

Obradović: Dveri nisu protiv vakcinacije, ali ona mora biti dobrovoljna
Boško Obradović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srpski pokret Dveri se ne protivi vakcinaciji, ali ona mora biti dobrovoljna i ne može biti nametnuta preko kovid propusnica koje bi ograničile kretanje građana i uvele aparthejd za nevakcinisane, poručio je danas predsednik Dveri Boško Obradović.

Obradović tvrdi da je najava premijerke Ane Brnabić o uvođenju kovid propusnica protivustavna, jer predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda.

"Ova nova mera Kriznog štaba je apsolutno neprihvatljiva, jer se na taj način žele uceniti građani da se prisilno vakcinišu da bi mogli normalno da funkcionišu u svakodnevnom životu. Ovo se posebno odnosi na đake, studente i mlade ljude generalno, kojima se već dve godine ograničava normalno školovanje, navodi Obradović. Zašto nam sada uvode kovid propusnice isti oni koji su dozvolili slobodan ulaz u našu zemlju iz svih država sveta bez ikakve kontrole, kao i organizaciju masovnih predizbornih skupova SNS, koncerata i sportskih događaja", upitao je na kraju Obradović.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić juče je rekla da je sve spremno za kovid propusnice, a da se uvede ova mera poslednjih dana sve su glasniji zahtevi članova Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa.

 

Komentari (0)

Srbija