Politika

Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv direktora i službenika BIA

Komentari

Autor: Fonet

01/10/2021

-

15:13

Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv direktora i službenika BIA
Zdravko Ponoš - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Narodna stranka podnela je Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA), načelnika za bezbednost i trojice nepoznatih radnika te službe, zbog toga što su, kako navode, protivpravno uhapsili, tukli i maltretirali člana te partije Konstantina Katića 26. septembra na beogradskom aerodromu.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao je, na konferenciji za novinare ispred zgrade Specijalnog tužilaštva, da se o tom slučaju do sada niko nije oglasio, ni predsednik, ni premijerka, bilo ko iz Vlade, a "državni mediji ćute kao da se ništa nije desilo i očigledno je strategija da ovo padne u zaborav".

"Oni imaju ideju da nas kuvaju kao žabu i da se priviknemo na to da je normalno da prebijaju i otimaju ljude, ali mi moramo da iskočimo iz tog lonca. To je zadatak svih nas, inače će nas skuvati", poručio je Ponoš.

Advokat Vladimir Gajić rekao je da je krivična prijava podneta zbog zloupotrebe službenog položaja, zlostavljanja i mučenja, nesavesnog rada u službi i protivpravnog lišavanja slobode.

Advokati su od Tužilaštva zatražili i da pruži zaštitu Katiću, zbog toga što su, kako ističu, krivično delo počinili pripadnici BIA, koja po zakonu nije smela da bude angažovana na tom slučaju. 

Komentari (0)

Srbija