Politika

Potpisan sporatum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Azaerbejdžana

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2021

-

14:27

Potpisan sporatum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Azaerbejdžana
Potpisan sporatum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Azaerbejdžana - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Sporazum Vlada Srbije i Azerbejdžana o vojno-tehničkoj saradnji potpisali su danas ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i ministar odbrambene industrije Azerbejdžana general-pukovnik Madat Gulijev.

Sporazum je potpisan posle razgovora dvojice ministara na Beogradskom sajmu gde se održava 10. Međunarodni Sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2021.

Stefanović je ocenio da su odnosi dve države izuzetni i istakao da su teme razgovora bile vojna i vojno-tehnička saradnja, odnosno konkretni koraci u njihovom unapređenju.

“Mi smo danas potpisali sporazum između naše dve vlade o vojno-tehničkoj saradnji, i stupanjem sporazuma na snagu stvara se pravni okvir za saradnju dva ministarstva u vojno ekonomskoj i vojno tehničkoj sferi kroz realizaciju projekata u zajedničkom interesu”, rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je drago što je Gulijev bio nekoliko dana u Srbiji, upoznao se sa našim običajima, a tokom nekoliko sastanaka razgovaralo se o konkretnoj saradnji.

“Nadam se da ćemo ubrzo imati priliku da vidimo dobre rezultate ove posete”, rekao je Stefanović i dodao da je Gulijev izuzetan prijatelj Srbije i čovek sa kojim će Srbija ostvariti veliku saradnju u oblasti odbrambene industrije.

Međunarodni sajam Partner 2021. otvoren je danas i traje do 14. oktobra.

Komentari (0)

Srbija