Politika

Srbija i Venecuela potpisale Memorandum o saradnji u poljoprivredi

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2021

-

23:41

Srbija i Venecuela potpisale Memorandum o saradnji u poljoprivredi
Srbija i Venecuela potpisale Memorandum o saradnji u poljoprivredi - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i šef diplomatije Venecuele Feliks Plasensija potpisali su Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Selaković, koji je ugostio na radnoj večeri svog kolegu iz Venecuele, rekao je nakon potpisivanja Memoranduma da je Srbija evropska država posvećena svom evropskom putu, ali da ne zaboravlja svoje prijatelje širom sveta i na različitim meridijanima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo zbog posete kolege iz Venecuele i zahvalio toj prijateljskoj državi na čvrstom i aktivnom stavu kojim podržava naš teritorijalni integritet i suverenitet i stoji čvrsto uz Srbiju u rešavanju kosovsko-metohijskog problema.

Plasensija je izjavio je da je njegova zemlja posvećena prijateljstvu sa Srbijom, i da je čvrsta u podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje. Ističući značaj danas potpisanog sporazuma u oblasti poljoprivrede, rekao je da Venecuela želi da uči od Srbije, i da je dolazeći u Beograd bio impresioniran izgledom naših njiva i načinom na koji se ovde obrađuje zemlja.

"Za nas je bitno da budemo u prijateljskim odnosima sa jednom važnom državom Evrope, a mi smo kapija Amerike za vas. Karakas je prirodna kapija ka Karibima, Centralnoj i Južnoj Americi i osećamo da je Beograd naša kapija ka Evropi", kazao je Plasensija.

Istakao je da Venecuela želi da osnaži ekonomske i poslovne veze sa Srbijom, a time i sa ostatkom Evrope. Plasensija je zahvalio Selakoviću na dobrodošlici i čestitao na odlično organizovanom skupu Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu.

On je pozvao Selakovića u zvaničnu posetu Venecueli i ponudio pomoć oko ponovnog otvaranja ambasade Srbije u Karakasu.

Komentari (0)

Srbija