Politika

Vučić o tenzijama na Kosovu: Njima nije bio cilj borba protiv čokoladica, već provokacije i napadi na Srbe

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

13:41

Vučić o tenzijama na Kosovu: Njima nije bio cilj borba protiv čokoladica, već provokacije i napadi na Srbe
Vučić o tenzijama na Kosovu: Njima nije bio cilj borba protiv čokoladica, već provokacije i napadi na Srbe - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da cilj jučerašnje akcije kosovske policije nisu bile mere koje je Kurti opravdava borbom protiv krijumčarenja, odnosno kako je rekao Vučić, borba protiv čokoladica, već isključivo provokacije i napadi na Srbe.

Vučić je, na pitanje da komentariše pravdanje Aljbina Kurtija da je akcija bila usmerena protiv multietničkog kriminala, naglasio da sam Kurti zna da ne govori istinu i da zna šta su mu bile stvarne namere i najavio da će o tome sutra detaljnije govoriti na TV Prva.

"Juče su hapsili čokoladice sa dugim cevima i oklopnim vozilima. Njima nisu bili cilj čokoladice, već isključivo provokacije i napadi na Srbe, a sve je bilo pokriveno time da su uhapsili u Peći i Prišini dvojicu. To je šuplja priča kojom stranci dolaze nas da ubeđuju da se radi o navodnoj borbi protiv kriminala", dodao je on.

Na pitanje o očekivanjima od sutrašnje sednice Saveta bezbednosti UN, rekao je da ne misli da će ona bilo šta rešiti.

"Šta god uradili Albanci imaće uvek podršku velike petorke. Malo je drugačiji sastav velike petorke u Savetu bezbednosti UN, ali to ne menja ništa. Mi možemo da očekujemo podršku Rusije i Kine, i nekih malih zemalja, ali to neće promeniti stvari ne terenu", objasnio je on.

Kazao je da će sutra govoriti o ulozi "svih njih u bezumnim lažima u vezi borbe protiv kriminala, hapšenja 'mars' čokoladica sa velikom količinom ispucanih metaka".

"Nije to prvi put, neka tuđa pamet je to izmislila. Nije to Kurti. Neka oni rade svoj posao mi ćemo svoj", istakao je on.

Vučić je kazao da je jučerašnju objavu na društvenim mežama, posle sastanka sa Srbima na KiM, sam napisao, i da je to stvarno tako da je teško čoveku dok ne donese određenu odluku.

"Lomite se danima, mesecima, nekada godinama, a kada doneste odluku potpuno ste rasterećeni, znate šta ste učinili da izbegnete svaku eskalaciju", istkao je on.

Podsetio je da je molio prvi i drugi put kada su tako nešto radili, ukazao da su za registarske tablice doveli okplona vozila, pa onda ponižavali Srbe da prave špalir napuštajući sever Kosova pod punim naoružanjem.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na KIM, rekao da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će videti šta će se desiti.

"Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi nek vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite", rekao je Vučić.

Komentari (0)

Srbija