Politika

Mladenović: Dveri napušta 1.000 članova iz Jablaničkog okruga

Komentari

Autor: FoNet

26/10/2021

-

15:24

Mladenović: Dveri napušta 1.000 članova iz Jablaničkog okruga
Mladenović: Dveri napušta 1.000 članova iz Jablaničkog okruga - Copyright Dveri.rs

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Dveri u jablaničkom okrugu napušta oko 1.000 članova, aktivista i funkcionera, rekao je agenciji FoNet prvi čovek tog pokreta u okrugu Marko Mladenović-Tode.

On je razloge te odluke objasnio nezadovoljstvom nekim ranijim potezima rukovodstva, a čašu je prelila fotografija na kojoj Boško Obradović sa Aleksandrom Vučićem ispija vino posle sastanka.

“Nismo više mogli da peglamo razne gafove kod članstva, a i ne želimo više to da radimo”, rekao je Mladenović.

On je najavio samostalno političko delovanje ljudi koji su izašli iz Dveri iako su ih, kako kaže, u svoje redove zvale neke opozicione stranke, grupe građana, ali i neke partije koje učestvuju u vlasti.

„Mi imamo nešto više od 1.000 članova na nivou Jablaničkog okruga. Sa većinom članova smo u proteklih dva meseca razgovarali, kao i sa koordinatorima, predstavnicima mesnih odbora. I skoro 99 odsto njih misli da Dveri više nemaju budućnost na republičkom nivou, a to se preslikava i na lokalni nivo“, rekao je Mladenović.

Po njegovim rečima, "svi su saglasni da treba izaći iz te priče" i da, ako će, ako i dalje budu hteli da se bave politikom, "napraviti neku svoju priču", u kojoj nećeo imati "šefove iz Beograda ili nekih drugih gradova“.

"Jednostavno, treba sami sebi da budemo šefovi i da se bavimo lokalom, odnosno okrugom, makar u početku“, dodao je Mladenović.

Kao prvi razlog nezadovoljstva članova iz Leskovca i Jablaničkog okruga on navodi "unošenje negativne energije i skretanje sa koloseka" ulaskom u Savez za Srbiju, gde je za Dveri "koje imaju svoj program desnu orijentaciju", po Mladenovićevoj oceni, "nije bilo mesto“.

Pre ulazak u Savez, Dveri su, kako tvrdi Mladenović, imale "rejting od 6-7%".

"Danas smo spali, nakon svega, na 1,5-1,7%“, kaže Mladenović.

Vrhu Dveri članovi iz Jablnaičkog okruga zameraju i "približavanje Vučiću u nekim razgovorima oko spašavanja Kosova i Republike Srpske, na šta uticaj nema ni Vučić , a kamoli mi“.

Mladenović tvrdi da je leskovački odbor Dveri trenutno bio najveći u Srbi i da su bili "timski igrači i igrali kao tim dok god se to moglo".

"Nažalost, greške su sve veće i veće, sve češće i češće i ne bi me iznenadilo da oni, posle republičkih izbora, ako pređu cenzus, uđu u saradnju i vlast sa Vučićem. To sigurno ne bi smo mogli da gledamo i bolje da se na vreme povučemo“, ocenjuje Mladenović situaciju u pokretu Dveri. 

Komentari (0)

Srbija