Politika

Deo opozicije u Novom Sadu ozvaničio saradnju, prva zajednička akcija - prijava protiv gradonačelnika

Komentari

Autor: N. Kovačev

05/11/2021

-

14:50

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Pet opozicionih stranaka u Novom Sadu - Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret za preokret i Pokret slobodnih građana, ozvaničilo je saradnju, a njihova prva zajednička akcija bilo je podnošenje krivične prijave zbog neuspešne rekonstrukcije zatvorenog olimpijskog bazena na novosadskom SPENS-u.  

Kako su saopštili na konferenciji za novinare ispred zgrade suda, krivičnu prijavu su podneli protiv kompanija koje su izvodile radove, a od tužilaštva očekuju da istraži kako je moguće da nakon uloženih milion evra iz budžeta, rekonstrukcija bazena bude neuspešna, a da za to niko ne odgovara. 

Obilazeći ponovljene radove na zatvorenom bazenu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je sredinom oktobra najavio da će nova rekonstrukcija biti završena do kraja godine, a da će njene troškove snositi izvođači koji prethodni posao nisu uradili stručno. Tada je najavio i da će, kada posao bude završen, proceniti da li potrebno da Grad pokrene pravne postupke.

Predstavnici opozicionih stranaka najavili su na današnjoj konferenciji i stvaranje jedne opozicione platforme za Novi Sad, kao i da će javnost uskoro upoznati sa zajedničkim proglasom.  

"Mi se nikako ne mirimo sa nezadovoljstvom naših najmlađih sugrađana, sa njihovim odlaskom iz ovog grada. Ne mirimo se takođe sa životom u narušenoj životnoj sredini i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim komunalnim problemima zarad života u uređenom gradu. Da li ovo znači i zajednički izlazak na izbore? Verovatno, i to nam je naravno u planu. Videćemo kako će se dalji politički tok odvijati", navela je Danijela Grujić i novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

Borislav Novaković iz Narodne stranke je podsetio da je je gradonačelnik Miloš Vučević pre šest meseci rekao da smatra da u vezi sa rekonstrukcijom bazena poslom postoji elemenat odgovornosti. 

"On je samo rekao da smatra da postoji odgovornost i da tu odgovornost treba istražiti, ali do današnjeg dana ta odgovornost nije istražena i niko nije odgovarao za ovo. Mislimo da je to skandalozno i zato smo podneli krivičnu prijavu da bi policija i tužilaštvo radili svoj posao, ovaj put po službenoj dužnosti, jer ne mogu da izbegnu da se izjasne po podnetoj krivičnoj prijavi", rekao je Novaković.

Komentari (0)

Srbija