Politika

Selaković sa ministrom Svete Lucije o bilateralnim odnosima

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2021

-

19:00

Selaković sa ministrom Svete Lucije o bilateralnim odnosima
Selaković sa ministrom Svete Lucije o bilateralnim odnosima - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković razgovarao je danas telefonom sa ministrom spoljnih poslova, međunarodne trgovine, civilnog vazduhoplovstva i dijaspore Svete Lucije Alvom Romanusom Baptistom o unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Selaković je izrazio zadovoljstvo pozitivnim trendom u razvoju odnosa dve zemlje, podsetivši da su oni formalno uspostavljeni u novembru 2019. godine, i da je na odluku Srbije o podizanju nivoa predstavljanja ambasador Marko Ðurić imenovan za prvog nerezidencijalnog ambasadora Srbije u Svetoj Luciji sa sedištem u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Selaković je poručio da je Srbija zainteresovana za dalje unapređenje političkog dijaloga na visokom nivou, kao i za uspostavljanje redovnije razmene mišljenja o svim bilateralnim i međunarodnim temama, i ovom prilikom je pozvao ministra Baptistu da poseti Srbiju.

Sagovornici su se osvrnuli i na borbu dve zemlje sa korona virusom, a Selaković je izrazio punu podršku i solidarnost Srbije sa Svetom Lucijom i izneo našu spremnost da, u granicama mogućnosti, pružimo konkretnu pomoć narodu Svete Lucije, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija