Politika

Majka prebijene bebe na saslušanju u Tužilaštvu

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2021

-

15:29

Majka prebijene bebe na saslušanju u Tužilaštvu
Policija - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom javnom tuzilastvu u Beogradu u toku je saslušanje majke jednogodišnjeg deteta, koje je, kako se sumnja, 4. novembra prebio njen vanbračni partner.

"Saslušnje je u toku, nakon kojeg će biti izdato saopštenje za medije", rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Prvi osnovni sud u Beogradu je za vikend na predlog ovog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana muškarcu iz Beograda, koji je na saslušanju negirao da je tukao dete.

Majka navodno nije bila u stanu kada se nasilje dogodilo, tužilaštvo proverava i njenu odgovornost u ovom slučaju.

Tužilaštvo takođe utvrđuje, u zavisnosti od težine posledica povreda kod deteta, da li ima elemenata krivičnog dela - ubistvo u pokušaju, u kom slučaju bi predmet bio prosleđen na nadležnost Višem javnom tužilaštvu.

"Doneta je naredba o sprovođenju istrage i sledi ispitivanje majke i svih svedoka, kao i veštačneje povreda", rečeno je juče u tužilaštvu.

Dete, koje još nema godinu dana, zadobilo je teške povrede i polomljene su mu obe ruke i noge. Pretpostavlja se da ovo nije prvi put da je beba žrtva nasilja.

Sumnja se da je u četvrtak muškarac ostao neko vreme sam u kući sa dečakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga, pretukao do te mere da je imao prelome obe ruke i noge, kao i druge brojne povrede po telu, za koje se veruje da su nastale ranije.

Inače, dete je krvavo i sa podlivima zatekla majka. Iz zasad nepoznatih razloga, dete je u bolnicu prevezeno tek narednog dana, pišu mediji.

Komentari (0)

Srbija