Politika

Dačić o zahtevu za povlačenje srpskih proizvoda iz kosovske skupštine: Neka onda promene ime, Kosovo je srpska reč

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2021

-

21:58

Dačić o zahtevu za povlačenje srpskih proizvoda iz kosovske skupštine: Neka onda promene ime, Kosovo je srpska reč
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je, reagujući na izjavu šefa kabineta predsednika kosovske skupštine Gljauka Konjufce o tome da će sa privatnikom koji pruža usluge u skupštinskom bifeu raskinuti ugovor ako u ponudi i dalje budu imali proizvode iz Srbije, izjavio "da ga to ništa ne čudi, ali da bi onda trebalo i da promene ime, jer je Kosovo srpska reč, što stoji čak i na sajtu CIA".

Dačić je to izjavio za Kosovo onlajn povodom saopštenja šefa kabineta Konjufce, Iljira Krčeljija, koji je zapretio da će raskinuti ugovor sa privatnikom koji pruža usluge u skupštinskom bifeu, ukoliko u ponudi i dalje bude bilo proizvoda iz Srbije, kako je preneo Kljan Kosova. Krčelji tvrdi da je saziv skupštine sa Konjufcom na čelu zatekao ugovor sa ovim privatnikom, sklopljen pre više od 15 godina..

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša zatražio je od Konjufce da ukloni srpske proizvode iz skupštinskog bifea, preneo je Kosova pres.

Beriša je jedno piće, proizvedeno u Srbiji, doneo do stolica na kojima sede Konjufca i premijer  Aljbin Kurti, tražeći da se ovaj proizvod više ne služi u bifeu Skupštine u Prištini. On je dodao da su predstavnici vladajućeg Samoopredeljenja, kao stranka, više puta dokazali svoj otpor prema proizvodima koji dolaze iz centralne Srbije.

"U skupštinskom bifeu služi se piće iz Srbije. Zamolio sam predsednika Konjufcu da ne dozvoli da se ovo piće služi, jer su oni veoma glasni bili protiv srpskih proizvoda", rekao je Beriša.

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine u vladi privremenih prištinskih institucija Rozeta Hajdari najavila je ranije mogućnost uvođenja mera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, zbog "zaštite lokalnih proizvođača od uvoza".

Komentari (0)

Srbija