Politika

Načelni dogovor - SSP, DS, Narodna stranka i PSG zajedno izlaze na izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/11/2021

-

08:59

Načelni dogovor - SSP, DS, Narodna stranka i PSG zajedno izlaze na izbore
Načelni dogovor - SSP, DS, Narodna stranka i PSG zajedno izlaze na izbore - Copyright TANJUG/JADRANKA ILIĆ/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Načelno je postignut dogovor da stranke koje predvode Dragan Đilas (Stranka slobode i pravde), Zoran Lutovac (Demokratska stranka), Vuk Jeremić (Narodna stranka) i Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana) zajedno izađu na izbore, saznaje Euronews Srbija u Narodnoj stranci.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke je za Euronews Srbija potvrdio da je načelno postignut dogovor o zajedničkoj listi za parlamentarne izbore, gradske izbore i o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije. 

"U ovom trenutku imamo načelni dogovor i idemo ka finalizaciji detalja i mislim da ćemo do kraja nedelje sve da finaliziramo i da prestavimo ko će čiti tu kolonu. Osovina će svakako biti Narodna stranka, SSP i DS, ali će tu biti i drugih stranaka i organizaicja. Dogovor će podrazumevati zajednički nastup na parlamentarnim izborima, zajedničku listu za grad Beograd i zajedničkog kandidata za gradonačelnika, kao i zajedničkog predsedničkog kandidata", rekao je Aleksić.

Rok za finalizaciju dogovora je, kako je precizirao, kraj nedelje. Osovinu koalicije činiće NS, SSP i DS ali, dodaje potpredsednik NS, biće i drugih stranaka i pokreta.

Euronews TV

Da je načelan dogovor postignut, potvrdio je za Euronews Srbija i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

"Ono što je potrebno i ono što ćemo uraditi će biti i ono što smo najavili, a to je da će konačna odluka biti kada se tačno uskladimo i da izađemo zajedno", rekao je Lutovac. 

Inače, proteklih nedelja bilo je dosta spekulacija o tome ko će sve izaći na izbore iz opozicionog bloka i pod kojim uslovima. 

Podsetimo, Zoran Lutovac je pre dva dana u emisiji "Utisak nedelje" potvrdio da su Demokratska stranka, Narodna stranka i Stranka slobode i pravde postigle načelni dogovor oko zajedničkog nastupa na izborima, a da se konačna odluka očekuje krajem naredne nedelje.

Prema njegovim rečima, načelni dogovor te tri opozicione stranke već postoji, ali bi mogao da im se priključi još neko.

"Blizu smo konačnog odgovora koji će se sigurno ozvaničiti ovih dana, a razgovaraćemo i sa drugim partnerima, tako da možemo reći da će tokom sledeće nedelje, posle razmatranja na stranačkim organima, taj dogovor biti finaliziran", rekao je tada Lutovac. 

 

Komentari (0)

Srbija