Politika

Verbalni sukob Dačića i Joksimović na sastanku: "Ćuti, aman, nisam ja ovde došao tebi da podnosim račune"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2021

-

22:15

Verbalni sukob Dačića i Joksimović na sastanku: "Ćuti, aman, nisam ja ovde došao tebi da podnosim račune"
Jadranka Joksimović i Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić, Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od tema današnjeg sastanka Nacionalnog konventa o EU sa predstavnicima vlasti bio je i referendum o ustavnim promenama, a tokom sednice je došlo i do verbalnog sukoba između predsednika skupštine Ivica Dačića i ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović.

Sastanku nisu prisustvovali članovi radne grupe za poglavlje 23 u čijoj nadležnosti je promena Ustava, što je premijerka Ana Brnabić prokomentarisala kao "sramotu za civilno društvo", a Dačić je rekao da nije korektno što oni ne učestvuju.

"Meni sada kad vas čujem dođe da povučem predlog za promenu Ustava. Ja sam i EU sto puta rekao – napišite sa čim niste zadovoljni", rekao je Dačić, na šta mu je koordinatorka Nacionalnog konventa Nataša Dragojlović rekla da taj predlog ne može da se povuče.

"Ja sam vas pozvao, ali šta sada to znači – mi nećemo da učestvujemo za referendum, ne razumem šta treba sada da radimo, da referendum propadne, da odložimo. I ranije sam vas zvao i niste hteli da dođete zbog kovida. Vaš život je vredniji nego moj, jel da", rekao je Dačić.

"Ne, nego ste vi veći evropejac od nas", rekla je Dragojlović, na šta je Dačić rekao da je to "u svakom momentu dokazao". Tu se u raspravu umešala i inistarka Jadranka Joksimović, koja je rekla da je "ovde reč o civilnom društvu, a ne o EU".

"Jadranka, ćuti aman", rekao je Dačić.

Na to mu je Joksimović rekla da "neće da ćuti, jer je ovo dijalog i ima da se raspravlja".

"Pa raspravljaj ti sa njima, nemoj sa mnom da raspravljaš. Nisam ja ovde došao tebi da podnosim račune", odgovorio joj je predsednik Skupštine, a na njenu opasku da joj "ne deli lekcije", rekao je da on to ne radi, i da bi ona trebalo da "radi svoj posao".

Komentari (1)

Srbija