Politika

Čedomir Jovanović o incidentu: Bacio sam stolicu u staklo, napali su me navijači

Komentari

Autor: TV Prva

03/06/2021

-

10:10

Čedomir Jovanović o incidentu: Bacio sam stolicu u staklo, napali su me navijači
Čedomir Jovanović o incidentu: Bacio sam stolicu u staklo, napali su me navijači - Copyright Euronews/Jovana Stanković Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je povodom incidenta koji se dogodio sinoć na Novom Beogradu da je otišao u policiju da da izjavu "kao i svaki drugi čovek". 

On je za TV Prva otkrio šta se desilo u incidentu. Istakao je da je u sredu uveče išao da da izjavu u policiji povodom napada navijača.

Euronews/Jovana Stanković

 

"Otišao sam da dam izjavu kao i svaki drugi čovek... To nisu preneli mediji", kazao je Jovanović.

On je potvrdio da su ga u sredu uveče napali pripadnici navijačke grupe "Hijene".

Euronews.rs

"Sve je snimljeno, neka se gleda. Baš me briga šta pišu tabloidi, neka slave te huligane, ali se neću sklanjati sa puta. Ovde živim", objasnio je lider LDP.

Euronews/Jovana Stanković

 

Govoreći o incidentu, potvrdio je da je razbio izlog i naveo da ovaj atak nije prvi.

"Ovo nije prvi... Redovno me čekaju kao i sinoć. Bacio sam stolicu u staklo, jesam. Jer oni samo taj jezik razumeju, nijedan drugi. Ovo je problem, a nije problem Beton hala... to ne može da očekuje od mene. Nisam došao kod njih, oni su došli kod mene. Nek me zaobizlaze na ulici, ne interesuje me. Da me nisu napali, ne bi bilo ničega", istakao je Jovanović.

Kazao je da sada "ne zna da li će podneti prijavu", i ističe da nije kontaktirao advokata.

Jelena Jovanović: Navijači nas malteretiraju svakodnevno

Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića kaže da je reč o napadu navijača na njenog muža.

Navodi da godinama njihova porodica trpi maltretiranje navijača, najčešće ispred zgrade u kojoj žive i da je policija uredno obaveštavana o tome.

To se, kaže, dogodilo i sinoć.

"Kada je sinoć oko 21 čas moj suprug je došao kuci, izasao iz automobila verbalno ga je napalo nekoliko mladica koji su ga pratili, vređali i pretili. Napadnut je i fizički i on je odreagovao", kaže  Jovanović za Tanjug.

Nadam se, kaže, da će policija odreagovati i sprečiti svakodnevno zlostavljanje, a medije moli da  izveštavaju objektivno o događajima u kojima se spominje njen suprug.

"On nije nasilnik, već se branio od nasilnika. Kako i zašto je moguće da svaka vest o njemu bude negativna? Čedomir je sinoć branio svoju decu, svoju porodicu, na pragu svog doma", kaže ona.

Upozorava da, kako kaže, predugo traje ovo maltretiranje.

"Ugrožena je bezbednost naše porodice, dece koja su noćas bila svedoci događaja, koji se desio ispod njihovog prozora. Često slušaju odatle uvredljive pesme i pretnje od strane navijača", dodala je supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Komentari (0)

Srbija