Politika

Stano: Tek predstoji ispitivanje optužbi za prisluškivanje ruskih opozicionara u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2022

-

14:16

Stano: Tek predstoji ispitivanje optužbi za prisluškivanje ruskih opozicionara u Beogradu
Stano: Tek predstoji ispitivanje optužbi za prisluškivanje ruskih opozicionara u Beogradu - Copyright Printscreen YouTube/EU Debates|eudebates.tv

veličina teksta

Aa Aa

Portparol EU, Petar Stano, kaže da tek treba ispitati tačnost otužbi i kontraotužbi o navodnom prisluškivanju ruskih opoziconara u Beogradu 2021. godine.

”Čuli smo šta kaže jedna strana i šta kaže druga strana. Tu ima optužbi i kontraoptužbi. Ako ima bilo kakve sumnje u loše postupanje u smislu prisluškivanja to se mora dobro ispitati i razjasniti”, izjavio je Stano.

Na pitanje medija da li bi zemlje kandidati za članstvo u EU, u ovom slučaju Srbija, mogle da imaju posledice ukoliko njihov odnos prema opoziciji, ali i vlasti u Rusiji "odstupa od politike Unije", Stano navodi da se ”svi događaji, svaki napredak ili nazadovanje" kandidata, posebno u oblastima vladavine prava, prate i procenju od strane EU institucija i zemalja članica.

"Kada je reč o spoljnoj politici, EU očekuje postepeno prilagođavanje zemalja kandidata sa EU Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. To se procenjuje i nadgleda i na tim osnovama se određuju sledeći koraci u pristupnom procesu", zaključio je Stano.

Komentari (0)

Srbija