Politika

Lajčak posle četvrtog sastanka Radne grupe o registarskim tablicama na KiM: Na vidiku potencijalno rešenje za dogovor

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

21:44

Lajčak posle četvrtog sastanka Radne grupe o registarskim tablicama na KiM: Na vidiku potencijalno rešenje za dogovor
Lajčak posle četvrtog sastanka Radne grupe o registarskim tablicama na KiM: Na vidiku potencijalno rešenje za dogovor - Copyright Tanjug AP/Lisa Leutner

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak izrazio je nadu da su eksperti Beograda i Prištine nakon četvrte runde razgovora u okviru Radne grupe za iznalaženje trajnog rešenja za registarske tablice, bliži potencijalnom rešenju.

"Ekspertske delegacije Srbije i Kosova došle su danas u Brisel na četvrti sastanak Radne grupe o registarskim tablicama. Razgovori su doneli više jasnoće o potencijalnim mogućnostima i mogućim rešenjima", naveo je Lajčak na Tviteru.

Dodao je da je ohrabrio obe delegacije da nastave rad na opcijama, a u svetlu približavanja roka za predstavljanje rezultata.

Radna grupa za registarske tablice formirana je dogovorom glavnih pregovarača Beograda i Priststine krajem septembra u cilju prekida blokada na administrativnim prelazima i iznalaženja trajnog rešenja za registrske tablice po EU standardima i prakasama.

Prvi sastank ove Grupe održan je 21. oktobra u Briselu, a dogovoreno je da će rezulati biti predstavljeni za šest meseci na sastanku dijaloga Beogrda i Prištine na viskom poloitičkom nivou.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija