Politika

Patrušev: Rusija ne predstavlja pretnju Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2022

-

10:57

Patrušev: Rusija ne predstavlja pretnju Ukrajini
Tanjug/AP/Efrem Lukatsky - Copyright Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Tvrdnje da Rusija navodno predstavlja pretnju Ukrajini potpuno su besmislene, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

"Govore da Rusija predstavlja pretnju Ukrajini. To je potpuna besmilica. Nema nikakve pretnje. Sami Ukrajinci, uključujući i zvaničnike, izjavljuju da nema nikakve pretnje", rekao je Patrušev novinarima tokom polaganja cveća na groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu povodom godišnjice proboja blokade Lenjingrada.

"Američki zvaničnici tvrde da postoji pretnja i da su spremni da se bore, isporučujući (Kijevu) oružje do poslednjeg Ukrajinca. Nije ih briga kakvi će gubici biti na bilo kojoj strani", naveo je ruski zvaničnik, prenosi Sputnjik.

Patrušev je istakao da Rusija ne želi rat, a oni koji ga podstiču na Zapadu slede sopstvene sebične težnje.

"Mi ne želimo rat. Uopšte nam nije potreban. A oni koji ga podstiču, posebno sa Zapada, oni prate svoje sebične izmišljotine“, rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, Vašington sada prisvaja glavne zasluge za pobedu nad fašizmom, ali svi gubici Sjedinjenih Američkih Država u Drugom svetskom ratu mogu da se uporede sa grobnicama sovjetskih vojnika na memorijalnom groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu.

"Koje informacije se sada šire? Da su podneli glavne teškoće i da su SAD najzaslužnije za pobedu nad fašizmom. Poređenja radi, samo na ovom memorijalnom groblju je sahranjeno znatno više ljudi nego što su svi gubici Sjedinjenih Američkih Država tokom Drugog svetskog rata", naglasio je on.

Kako je istakao, to nije jedino takvo groblje u Sankt Peterburgu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija