Politika

Incident na protestu: Priveden vozač koji je automobilom prošao kroz blokadu i nosio demonstranta na haubi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/02/2022

-

13:45

Incident na protestu: Priveden vozač koji je automobilom prošao kroz blokadu i nosio demonstranta na haubi
Protest Kreni-promeni - Copyright Euronews/Nataša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Tokom protesta kod Palate Srbije došlo je do incidenta kada je jedan od vozača krenuo kroz blokadu u Bulevaru Mihaila Pupina i pritom pokupio jednog od okupljenih demonstranata i nosio ga na haubi. Mladić je, nakon incidenta, rekao za Euronews Srbija da je dobro, a potom i napustio protest. Vozač automobila je priveden i protiv njega će biti podneta krična prijava, javlja reporterka Euronews Srbija.

Prema dostupnim snimcima vidi se da automobil, probijajući se kroz blokadu, na haubi nosi jednog od demonstranata desetak metara. Vozač potom, kada se probio kroz blokadu, ubrzava zbog čeka muškarac. koji je inače bio ogrnut srpskom zastavom, pada sa haube na kolovoz. 

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Do incidenta je došlo tokom protesta Incijative "Kreni promeni" i ekoloških organizacija na prilazima Palati Srbija, gde je za 13 sati počela dodela odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije, koje će uručiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na terenu je i veliki broj pripadnika policije, koji su u više navrata sprečili okupljene da priđu zgradi.

Inače, povod za protest je to što Vlada i Skupština nisu izašli u susret zahtevu Inicijative "Kreni promeni" da se trajno zabrani iskopavanje litijuma i bora u Srbiji. U ovim trenucima blokirani su bulevari Nikole Tesle i Mihaila Pupina, a okupljeni su blokirali i ulicu Antifašističke borbe čime je saobraćaj sa te strane Palate Srbija sada potpuno obustavljen, a vozila se polukružno okreću i vraćaju nazad u smeru centra grada. 

Komentari (0)

Srbija