Politika

Prepreke od zemlje i iskopani kanali: Policija blokirala puteve na KiM, tvrdi da je u pitanju akcija protiv šverca

Komentari

Autor: RTS

24/02/2022

-

20:51

Prepreke od zemlje i iskopani kanali: Policija blokirala puteve na KiM, tvrdi da je u pitanju akcija protiv šverca
kosovopolice.com/Kosovska policija - Copyright kosovopolice.com/Kosovska policija

veličina teksta

Aa Aa

Postavljanjem zemljanih prepreka i iskopavanjem neprohodnih kanala, kosovska policija je na više mesta na Kosovu i Metohiji blokirala alternativne puteve zbog, kako se tvrdi, sprečavanja šverca.

Na području Podujeva, Leposavića, Zubinog Potoka prema centralnoj Srbiji, kao i Vitine i Gnjilana prema Severnoj Makedoniji, kosovska policija sprovodi akciju, tvrde u Prištini, "sprečavanja i suzbijanja šverca i drugih kriminalnih pojava".

Na alternativnim putevima postavljene su prepreke od zemlje ili iskopani neprohodni kanali.

Kako se navodi u saopštenju, policijska akcija usmerena je na suzbijanje i sprečavanje krijumčarenja, održavanje reda, mira i javne bezbednosti i sprovođenje zakona.

 

 

"Policija sa svojim relevantnim jedinicama uključenim u ovu policijsku operaciju, preduzela je neophodne preventivne mere za sprečavanje korišćenja ilegalnih puteva od strane osumnjičenih, koji su koristili različita sredstva za upotrebu ilegalnih puteva graničnih zona koje povezuju Kosovo sa Srbijom i Severnom Makedonijom, za vršenje kriminalnih i krijumčarskih radnji", navodi se u obrazloženju policije u Prištini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija