Politika

Prva poseta pretposmatračke misije PS SE, na dan izbora dvadesetak posmatrača

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/03/2022

-

16:07

Prva poseta pretposmatračke misije PS SE, na dan izbora dvadesetak posmatrača
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa delegacijom pretposmatračke misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, izražavajući spremnost i otvorenost za saradnju u svim fazama izbornog procesa, saopštila je Skupština Srbije.

Dačić je, navodi se, upoznao članove misije sa međustranačkim dijalogom, u kojem je zajedno sa predstavnicima Evropskog parlamenta bio kofacilitator. Takođe, upoznao ih je sa rezultatima koji su tom prilikom postignuti u cilju unapređenja izbornog procesa.

Dačić je podsetio da je Narodna skupština uputila pozive svim zainteresovanim međunarodnim organizacijama za slanje posmatračkih misija koje bi nadgledale izborni proces u Srbiji.

Petočlana misija, u kojoj su predstavnici različitih političkih opcija iz Poljske, Nemačke, Austrije, Francuske i Italije, istakli su da prva poseta Srbiji tokom izbornog procesa ima za cilj "upoznavanje situacije na terenu", te poručili da će do održavanja izbora biti još poseta.

Oni su naveli i da će na sam dan izbora u Srbiji, boraviti oko 20 posmatrača iz Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, saopštila je Narodna skupština.

Članovi misije su informisali predsednika Narodne skupštine da su tokom posete imali sastanke sa predstavnicima političkih partija, kao i sa predstavnicima medija i civilnog sektora.

Tokom sastanka izneta su mišljenja o aktuelnoj situaciji u svetu i njenom uticaju na izborne procese u Srbiji. Sastanku su prisustvovali i članovi stalne delegacije Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija