Politika

Đilas izneo sumnje u način na koji se troši novac Beograđana: Cene gradnje prenaduvane

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2021

-

13:27

Đilas  izneo sumnje u način na koji se troši novac Beograđana: Cene gradnje prenaduvane
Đilas izneo sumnje u način na koji se troši novac Beograđana: Cene gradnje prenaduvane - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici nekoliko opozicionih stranka, kritikovali su danas rebalans budžeta koji je na dnevnom redu sednice Skupštine Grada Beograda, a lider SSP Dragan Ðilas je izneo sumnje u način na koji se troši novac Beograđana. 

On je ispred centra Sava gde se održava današnja sednica optužio gradsku vlast za naduvavanje troškova, da u gradu vlada urbanistički haos, a da se pri tom ništa ne gradi, poručio da su od kupovine tableta, za koju je izdvojeno 10 miliona, ipak važniji besplatni udžbenici...

On je rekao da je 14,5 miliona evra u rebalansu budžeta Grada Beograda namenjeno za rekonstrukciju pijace u Obrenovcu i izgradnju podzemne garaže preduvana cena i da je bivši gradonačelnik Nenad Bogdanović garažu ispred Skupštine grada, ispod Pionirskog parka napravio za manje od pet miliona evra.

To je naveo i kao razlog što će kako kaže, budžet Grada Beograda iznositi milijardu evra, što je 50 odsto više od budžeta 2012. godine.

"Predizborni budžet"

Ðilas tvrdi da se u Beogradu ništa ne gradi osim privatnih objekata i zgrada Beograda na vodi, da nema mostova, novih škola, obdaništa, domova zdravlja i da sve ono što je urađeno za vreme njegovog mandata građani mogu da dodatknu rukom i naveo da se zato postavlja pitanje gde su stotine miliona evra razlike i na šta se troše.

Prema njegovim rečima, odbornici će danas glasati za tačku koju “apsolutno možemo da nazovemo pljačkom Beograda”, a odnosi se na javno privatno pratnerstvo kojim se privatnoj firmi dozvoljava da sagradi stanicu, pumpu za gas u pogonu GSB na Karaburmi i da je koristi narednih 15 godina.

Predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Grada  Marina Lipovac Tanasković naglasila je da se rebalans bužeta ne radi u ovo doba godine, ako mu nisu prethodile poplave, suše ili neke nepredviđene situacije poput one koja se desila prošle godine.

Kao skandalozno ocenila je to što kako kaže trećina budžeta ide u nepoznatom pravcu. Dodala je da je loše i to što je ceo budžet za socijalna davanja jednak onom koji ide za novčane kazne državnih organa i NVO.

“Ovo nije razvojni budžet već predizborni”, rekla je ona.

Komentari (0)

Srbija