Politika

Podrška privedenim aktivistima ispred prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija/ N.K.

09/03/2022

-

18:42

Podrška privedenim aktivistima ispred prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu
Podrška privedenim aktivistima ispred prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu - Copyright Euronews/Nataša Kovačev

veličina teksta

Aa Aa

Građani i aktivisti okupili su se večeras u centru Novog Sada, ispred prostorija Srpske napredne stranke, u znak protesta zbog jučerašnjeg privođenja trojice aktivista koji su na javnoj sednici Komisije za planove aktivirali dimne bombe.

Euronews/Nataša Kovačev

 

Građane su na protest pozvale ekološke organizacije, tražeći od njih da pruže podršku aktivistima koji se bore protiv štetnih urbanističkih rešenja za grad. Njihovo privođenje okarakterisali su kao politički proces, navodeći da je više od 20 aktivista proteklih godina u Novom Sadu napadnuto ili bilo privedeno.

Aktuelnoj gradskoj vlasti poručili su da ne mogu ignorisati blizu 15.000 potpisa koje su građani stavili na primedbe na novi Generalni urbanistički plan.

Euronews/Nataša Kovačev

 

Protestu je prisustvovalo i nekoliko političara, između ostalih kandidatkinja za predsednicu ispred koalicije "Moramo", Biljana Stojković.

Iz kabineta gradonačelnika saopšteno je da oštro protestuju i osuđuju vređanje zaposlenih u Javnom preduzeću "Urbanizam" od ekoloških aktivista koji, kako su naveli, beskompromisno i agresivno mesecima ponižavaju zaposlene u gradu. 

Komentari (0)

Srbija