Politika

Ambasador Hil: Prioritet je da shvatim šta se dešava u današnjoj Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

22:08

Ambasador Hil: Prioritet je da shvatim šta se dešava u današnjoj Srbiji
Ambasador Hil: Prioritet je da shvatim šta se dešava u današnjoj Srbiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil, koji je stigao u Beograd pre dve nedelje, istakao je da za početak mora mnogo da sluša, tako da mu je prioritet da shvati šta se zapravo događa u današnjoj Srbiji.

"Srbija je drugačija zemlja nego što je bila, neki prioriteti su se promenili. Ali ono što znam je da su ljudi ovde usredsređeni na budućnost, kao što sam i ja", rekao je Hil u intervjuu za RTS.

Na pitanje da li očekuje da odnosi između SAD i Srbije nastave da se razvijaju u dobrom pravcu, Hil je kazao da među dvema zemljama ima mnogo zajedničkih interesa, na mnoge delove sveta gledaju na isti način, slična gledišta imaju u vezi sa mnogim pitanjima.

"Volimo NBA na primer. Pun potencijal odnosa još nije ispunjen, tako da mislim da možemo da radimo na tome zajedno", naglasio je novi ambasador SAD.

Ukrajinsku krizu Hil vidi kao jednu od najdubljih u Evropi, kakva se nije mogla videti mnogo godina.

"Zastrašujuće je ono što vidimo da se dešava u Ukrajini svakoga dana - stradanja civila, uništavanja velikih gradova od istorijske važnosti. Iskreno, nisam siguran gde bi to moglo da vodi, ali siguran sam da danas živimo u drugačijem svetu od onog pre 24. februara", naveo je Hil.

Preporuka za vas

Komentari (2)

Srbija