Politika

Selaković sa Varhejijem: Članstvo Srbije u EU je prioritet

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2022

-

10:38

Selaković sa Varhejijem: Članstvo Srbije u EU je prioritet
Selaković sa Varhejijem: Članstvo Srbije u EU je prioritet - Copyright Tanjug/Marina Maksimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je u Briselu, posle sastanka s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, da je članstvo Srbije u EU prioritet spoljne politike Srbije i njeno strateško opredeljenje, ali i da je važno pružiti regionu podsticaj i ohrabrenje na evropskom putu.

Selaković i Varheji su razgovarali o situaciji u Ukrajini i regionu, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Posle sastanka sa šefom srpske diplomatije, Varheji je na svom Tviter nalogu poručio da dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi.

Selaković je, kako je navedeno u saopštenju MSP-a, podvukao da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu s Prištinom, dodavši da je posvećenost druge strane ovom procesu upitna, naročito imajući u vidu podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Savetu Evrope, što prema oceni Selakovića, ne doprinosi procesu normalizacije odnosa.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija ka što intenzivnijoj saradnji.

Komesar za proširenje EU objavio je na svom Tviter nalogu da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije imao iskren razgovor o posledicama ”ruskog rata protiv Ukrajine” na Srbiju i ceo Zapadni Balkan.

Komentari (0)

Srbija