Politika

Predsednik Srbije u Abu Dabiju s novim predsednikom Emirata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2022

-

23:27

Predsednik Srbije u Abu Dabiju s novim predsednikom Emirata
Predsednik Srbije u Abu Dabiju s novim predsednikom Emirata - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kako bi odao poštu preminulom vladaru šeiku Kalifi bin Zajedu al Nahjanu, objavljeno je na njegovom instagram profilu budućnostsrbijeav.


"Tužan zbog smrti šeika Kalfe bin Zajeda al Nahjana i ponosan na iskreno prijateljstvo koje Srbija i ja imamo sa novim predsednikom UAE šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom", napisao je Vučić uz više slika.

 

 


Vučić je naveo da je "naročito zahvalan" Mohamedu bin Zajedu na važnim političkim savetima koje mu je pružio kao i punoj otvorenosti emiratskih prijatelja za daljim razvojem bilateralnih odnosa Srbije i Emirata.

 

 

On je u odvojenom postu napisao "Vreme pred nama biće teško, ali zajedničkim snagama, ujedinjeni, uspećemo da prevaziđemo sve teškoće!".

 

 


Šeik Kalifa bin Zajed al Nahjan preminuo je u petak u 74. godini posle duge bolesti. Posle smrti šeika Kalife Savezno vrhovno veće koje čine vladari sedam emirata, izabralo je šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija