Politika

Velika gužva ispred Štark Arene pred utakmicu Olimipijakosa i Efesa: Grci kupili većinu karata (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/05/2022

-

16:50

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Beograd je domaćin polufinalnih i finalne košarkaške utakmice Evrolige, te danas u 18 časova u Štark Areni danas igraju turski Efes i grčki Olimpijakos, a od 21 sat sastaju se španski klubovi Real Madrid i Barselona.

Karte za utakmice rasprodale su se jako brzo, a smeštajni kapaciteti u srpskoj prestonici su gotovo napunjeni. Kako javja reporterka Euronews Srbija, ispred Arene je najviše navijača u crveno-belim bojama Olimpijakosa.

Kapije su otvorene u 16 časova, a već ranije su počeli da pristižu navijači. Očekuje se 15.500 posetioca koji su kupili karte kada su one puštene u prodaju. Takođe, na taj broj dodajemo oko 1.000 njih koji su kupili karte za ložu.

Prema zvaničnim podacima, 45 odsto karata završilo je u rukama Grka, međutim ističe se da je taj broj možda i veći budući da je ispred Štark Arene bilo teško naći nekog iz Španije ili Turske.

"Karte smo uzeli pre mesec dana, a smeštaj pre dva meseca. Verovali smo da će Olimpijakos proći", ističe jedan od navijača za Euronews Srbija.

Očito da su Grci bili i te kako spremni za dolazak u Beograd.

"Uspeo sam da nađem karte, jedva. Uzeo sam sektor 2, cena je bila 450 evra", rekao je jedan navijač Efesa.

S obzirom na učestale dojave o postavljenim bombama, prema zvaničnim informacijma, tri su prstena obezbeđenja u Štark Areni – tu su pripadnici policije, žardermerije, konjica i policija sa psima.

Saobraćaj je obustavljen u Bulevaru Zorana Đinđića, kao i u jednom delu Španskih boraca.

 

Komentari (0)

Srbija