Politika

MSP Srbije odgovorilo na optužbe iz Podgorice: Poštujemo Crnu Goru, ne vodimo istorijske rasprave

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2022

-

21:38

MSP Srbije odgovorilo na optužbe iz Podgorice: Poštujemo Crnu Goru, ne vodimo istorijske rasprave
E-Stock/Dušan Milenković - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije poštuje Crnu Goru kao svog suseda i kao suverenu i nezavisnu zemlju, ne sporeći njenu drzavnost, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu, koje je reagovalo na zahtev crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova da se sa sajtova ambasada ukloni deo iz istorije Srbije u kojem se, tvrde, navode netačne informacije o Crnoj Gori.

MSP Srbije ističe da nema šta da komentariše, niti da vodi istorijske rasprave i primećuje da "nekima očigledo smeta to što na tim prostorima i dalje žive ljudi koji se osećaju Srbima".

"Istorijske rasprave prepuštamo istoričarima, a političari i diplomate treba da vode brigu o budućnosti nasih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost", poručuje MSP Srbije.

Crnogorsko ministarstvo je ranije danas poručilo kako "oštro osuđuje krađu istorije i ideološko pamfletističko tumačenje crnogorske istorije na internet adresama ambasada Republike Srbije" i poručilo je Srbiji da odnos dve države "ne zasniva na iskrivljenoj ideologiji srpskog sveta".

Podgorički mediji objavili su ranije, da je na sajtu Ambasade Srbije u delu "Istorija Srbije" navedeno da su Duklja i Zeta plemenske oblasti srednjovekovne Srbije.

Komentari (0)

Srbija