Politika

Dveri usvojile Proglas o nacionalnom jedinstvu: Traže srpski mini-šengen i rešavanje demografskih problema

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2022

-

17:22

Dveri usvojile Proglas o nacionalnom jedinstvu: Traže srpski mini-šengen i rešavanje demografskih problema
Boško Obradović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski pokret Dveri usvojio je danas, na sednici Glavnog odbora, Proglas o nacionalnom jedinstvu, kojim pozivaju na debatu u društvu sa ciljem izrade nove Nacionalne strategije kao, kako navode, osnove bazičnog konsenzusa i nacionalnog jedinstva.

U saopštenju navode da je Srbiji potreban strateški dokument kao program nacionalnog opstanka na kraći, srednji i duži rok, a najmanje za narednih 20 do 50 godina.

Kao jednu od polaznih osnova za debatu ta stranka navodi rešavanje demografskih problema i u tom smislu predlaže osnivanje Ministarstva za demografska, porodična i migracijska pitanja, kao i izradu nove Nacionalne demografske strategije.

Smatraju da je Srbiji potrebna nova zdravstvena, ekonomska i prehrambena bezbednost koje ne smeju zavisiti ni od koga spolja što, kako navode, znači da u fokusu državne pažnje i pomoći moraju biti domaći privrednik i poljoprivrednik, kao i da sve snage treba preusmeriti u proizvodnju i kupovinu domaće robe i obezbeđivanje robnih rezervi.

Dveri se zalažu i za novu spoljno-političku strategiju koja za cilj, kako navode, između ostalog, ima uspostavljanje srpskog mini-šengena i znatno veću saradnju između Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija