Politika

Šapić: Nećemo odustati od kapitalnih projekata, moja vrata su otvorena za predloge opozicije

Komentari

Autor: RTS

21/06/2022

-

09:02

Šapić: Nećemo odustati od kapitalnih projekata, moja vrata su otvorena za predloge opozicije
Šapić: Nećemo odustati od kapitalnih projekata, moja vrata su otvorena za predloge opozicije - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će prioritet tokom njegovog mandata biti da Beograd bude šampion u svim oblastima. Ističe da će se nastaviti sa svim dobrim projektima, a da je najvažnije da se, u teškim međunarodnim okolnostima, obezbede topli domovi i komunalni red. Nećemo odustati od kapitalnih projekata, kaže Šapić i dodaje da su njegova vrata otvorena i za predloge opozicije.

Aleksandar Šapić je, dan nakon što je izabran za gradonačelnika Beograda, rekao da će se sve dobre stvari koje su u prethodnom periodu urađene u Beogradu nastaviti i tokom njegovog mandata, a da će ono što nije dobro pokušati da promeni.

Prioritet je, kaže, da Beograd bude šampion u svemu.

"Beograd jeste pobednik, Beograd je jedan od retkih gradova u svetu koji je toliko puta rušen i uvek uspevao da se podigne iz pepela i bude centar jugoistočne Evrope, jugoistočni Njujork... Imamo obavezu da nastavimo u tom pravcu i svakog dana potvrđujemo tu pobedničku crtu", rekao je Šapić.

Naglašava da se u ovom teškom svetskom trenutku moraju odrediti prioritetni zadaci, budući da je, zbog rata u Ukrajini, težak period u celom svetu.

"Nećemo odustati od projektata. Da li ćemo nastaviti da radimo sve stvari da, da li će nas objektivne okolnosti usporiti, da... Mialim da je u ovom mom mandatu prioritet i najvažnija stvar da obezbedimo tople dmove, komunalni red... Naravno da nećemo odustati ni od velikih kapitalnih stvari", rekao je Šapić.

Ističe da će vrata njegovog kabuneta biti otvorena za sve predloge opozicije.

"I konstruktivne i kritike, i njih ćemo da poslušamo, iz kritike možete da izvučete neku poruku i budete bolji", rekao je Šapić.

Dodaje da je i sam tokom svoje političke karijere podržavao sve predloge koje je smatrao dobrim, i da je, kako kaže, uspevao da nađe zajednički jezik sa najrazličitijim strankama, bez obzira na ideološke prepreke.

"Lokalna politika je politika ali koja se tiče lokala, svakodnevnog života, tu ću biti otvoren. Mislim da sam ja to na svom primeru pokazao", rekao je Šapić.

Govoreći o ključnim problemima u Beogradu, gradonačelnik je napoemnuo da se oni ne mogu rešiti u roku od mesec dana. Naglašava da je ekologija sastavni deo života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta,

"Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu", rekao je Šapić i kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

Novi gradonačelnik kaže da je preuzeo odgovornost za vođenje grada, bez obzira na to koliko će trajati mandat.

"Da li će to biti šest meseci, godinu dana, dve, tri ili četiri, to će zavisiti od novih okolnosti. Nema nikakvog pritiska i uradiću sve da poboljšamo stvari u Beogradu", rekao je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija